Znajdź nas na

Zarejestruj się i odbierz kupon -10% (min. zamówienie 300 zł, nie dotyczy promocji i zestawów)

Czy masz 18 lat?

Treści zawarte na stronie są przeznaczone wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Wchodząc na tę stronę, zgadzasz się na przetwarzanie Twoich danych zgodnie z naszą Polityką Prywatności.

Brak produktów w koszyku.

Sklep

Solar de Becquer Crianza

Solar de Becquer Crianza

69,00 

Kup 6 szt. zyskaj 5% rabatu
Kup 12 szt. zyskaj 10% rabatu

To czerwone, wytrawne wino z Hiszpanii pochodzi z regionu Rioja i zostało stworzone z klasycznego kupażu 70% Tempranillo, 20% Mazuelo oraz 10% Garnacha. Dojrzewało minimum 14 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu, a następnie co najmniej pół roku w butelce. Ma intensywną rubinową barwę, a w nosie dominują nuty dojrzałych czerwonych owoców, przypraw oraz delikatnej wanilii.

W smaku harmonijne, dobrze zbudowane, z wyraźną owocowością i nutami drewna. Doskonałe do twardych serów, pieczonych mięs i gulaszy.

Gotowe zestawy prezentowe

Informacje dodatkowe

kolor

smak

kraj

szczep

, ,

zawartosc-alkoholu

pojemnosc

temperatura-podawania

region-winiarski-hiszpania

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Solar de Becquer Crianza”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Opis

Solar de Becquer Crianza Rioja to klasyczne czerwone wino wytrawne z hiszpańskiej Riojy, powstałe z kupażu 70% Tempranillo, 20% Mazuelo i 10% Garnacha. Winogrona pochodzą z 60-letnich krzewów uprawianych na zboczach Monte Yerga, na wysokości 450–800 m n.p.m., gdzie gleby wapienno-ilaste i kamieniste sprzyjają uzyskaniu wyjątkowej jakości owoców.

Po fermentacji w stalowych tankach, wino maceruje przez 10 dni, a następnie dojrzewa przez co najmniej 14 miesięcy w beczkach z amerykańskiego dębu. Kolejne 6 miesięcy spędza w butelce przed wypuszczeniem na rynek, co nadaje mu harmonii i elegancji.

Kolor jasnorubinowy z błyszczącymi refleksami. W aromacie dominują czerwone owoce, przyprawy i nuty wanilii, przełamane akcentem skóry i dymu. W smaku dobrze zbalansowane, pełne, z miękkimi taninami, nutami drewna i długim, eleganckim finiszem.

Food pairing: doskonałe do jagnięciny, pieczonych mięs, gulaszu oraz serów dojrzewających.
Serwowanie: najlepiej podawać w temperaturze 16–18°C, po wcześniejszej dekantacji.

Alkohol: 13,5–14%
Pojemność: 750 ml

X